Bahan-Bahan
300 gm cauliflower
15 btng asparagus
1 btng carrot
200 gm udang basah
3 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih
2 biji cili merah
1 sudu kecil udang kering
1 s/k tepung jagung + 1/2 cawan air(bancuh)
2 sudu besar sos tiram
minyak untk menumis
garam
Cara-cara
- Semua bahan dihiris dan dipotong kecil.
- Panaskan minyak dan tumiskan bawang merah, bawang putih dan udang kering sehingga layu dan wangi.
- Masukkan udang basah dan kacau rata.
- Masukkan sayuran dan sos tiram. Kacau rata dan masukkan sedikit air.
- Bila sayur agak lembut masukkan bancuhan tepung jagung. Kacau rata.
- Bila dah sebati boleh angkat dan hidangkan. Tambahkan sedikit garam sekiranya kurang rasa.
0 comments:
Post a Comment