Bahan-bahan
- 1 cawan gula
- 1 cawan air panas
- 1 cawan tepung gandum
- 1 cawan susu pekat
- 2 camt soda bikarbonat
- 4 biji telur
- 2 camb mentega
Cara-cara
- Masak gula dengan api sederhana sehingga hangus
- Masukkan air panas sedikit-sedikit dan masak lagi hingga gula cair.(hati2 sbb merecik2)
- Masukkan mentega. Sejukkan. Ketepikan dulu. Sementara itu....
- Pukul telur hingga betul2 kembang dan pekat.
- Masukkan susu pekat ke dalam telur tadi, kacau sebati.
- Masukkan pula tepung + soda yg sudah di ayak dan sebatikan.
- Akhir sekali, masukkan air gula yang dah sejuk.
- Perap adunan selama lebih kurang 3-4 jam.
- Bakar dengan api sederhana 160-180 selama 1 jam"
eh.. eh.. macam saing2 plak kita buat kek ni ek.. hihi..
ReplyDeleteha'ahlah yus...akak kdng perap... kdng tak, tapi hasil sama... sedap gak..
ReplyDeleteCANTYK NAMPAK CAKE TU AKAK:) TY KAK YATIE.
ReplyDelete