BAHAN-BAHAN
125 g mentega
2 biji telur
80 gm gula halus
150 gm tepung berserbuk penaik (self-raising flour)
30 gm kelapa kering
1 sb serbuk santan
1/4 cawan susu segar/cair
1 sk pandan paste
Secubit garam
Sedikit kelapa kering untuk ditabur
CARA MEMBUATNYA
- Panaskan oven pada suhu 175C, alas acuan muffin dengan paper cup atau guna muffin cup jenis keras. Satukan tepung berserbuk penaik dengan kelapa kering, serbuk santan dan secubit garam, gaul rata. Ketepikan.
- Putar mentega dengan gula hingga kembang, masukkan telur satu persatu sambil terus memutar hingga putih. Masukkan pandan paste dan kacau rata.
- Perlahankan speed dan masuk tepung berselang seli dengan susu cair hingga selesai. Kacau rata. Sudukan 3/4 penuh ke dalam muffin cup tadi dan tabur sedikit kelapa kering atasnya. Bakar 25 - 30 minit atau hingga masak. Sejukkan atas jaringan
0 comments:
Post a Comment