Bahan-bahan
500 gm biskut marie/seangkatan dngnnya
250 gm butter
4 biji telur
1 cawan gula
1 cawan susu cair
3/4 cawan milo
1/2 cawan serbuk koko
4 sb susu pekat manis
Cara-cara
- Pecahkan biskut marie dan ketepikan(patah 2 je)
- Pecahkan telur ke dalam periuk yang agak besar dan pukul sedikit.
- Masukkan gula, susu cair, milo, koko dan susu pekat manis. Kacau supaya sebati.
- Masukkan butter dan kacau di atas api yang sederhana sehingga adunan menjadi bergentel2 – macam pecah minyak.
- Kacau hingga pekat sedikit dan matikan api dapur. Masukkan biskut marie yang telah dipecah2kan tadi.
- Kacau sehingga kesemua adunan koko meliputi biskut marie.
- Alas loyang dengan plastik.
- Tuang ke dalam loyang dan mampatkan dengan menekan2 adunan dari bahagian atas.
- Sejukkan dan masukkan ke dalam peti sejuk selama 1 jam.(supaya cantik dan mudah di potong)
- Setelah keras barulah boleh dipotong .
0 comments:
Post a Comment