BAHAN A.
250 gm cream cheese
50 gm butter
100 ml susu segar
6 biji kuning telur
1 sb jus lemon
1/2 sk garam
60 gm tpng kek/gandum
20 gm tpng jagung
BAHAN B.
140 gm gula halus
6 biji putih telur
1 sk jus lemon
CARA-CARA.
- Cairkan cream cheese,butter bersama susu segar dan sejukkan.Pkl sebentar telur guna senduk kayu dan masukkan ke dalam adunan cheese tadi.
- Masukkan jus lemon, garam dan kedua2 tepung dan biarkan sebentar.
- Dlm bekas lain pkl putih telur bersama gula halus sehingga gebu
- Masukkan 1 sk jus lemon tadi.
- Setelah kembang, masukkan ke dalam adunan cheese tadi secara kaup balik.
CARA MASAK.
- Panaskan oven 300F
- Tuang adunan tadi ke dalam loyang yg di gris butter dan alas kertas minyak.
- Bakar secara waterbath selama 1 jam/50 minit.
- Setelah masak sejukkan dan boleh di potong.....
0 comments:
Post a Comment