
Bahan-bahan.
4 biji pisang montel(kalau pisang emas/kecil guna 8 biji)
4 biji telur
200 ml minyak masak
1/2 cwn gula pasir
2 cwn tepung gandum
1 sk baking powder
1 sk baking soda
sedikit garam.
Cara-cara.
1. Lenyek pisang bersama garam dan gula.
2. Setelah itu masukkan pula telur yg dipukul sedikit.
3. Masukkan pula tepung yg di ayak bersama b.powder dan b.soda.
4. Masukkan pula minyak sedikit-sedikit dan gaul sebati.
5. Sementara itu, panaskan pengukus dan balut kain penutupnya.
6. Sapu acuan kecil2 dngn sedikit minyak di sekelilingnya.
7. Masukkan 3/4 adunan tadi dan kukus selama 15 minit.
8. Kalau guna loyang besar,kukus selama 40 minit.
0 comments:
Post a Comment