Assalammualaikum dan salam sejahtera. Inilah karipap daging yg saya buat petang semalam. Biasanya kalau buat inti mmng saya buat banyak sekali, selain karipap boleh juga di buat pau intinya....bila nak buat kuih, intinya sudah tersedia....mudah kan. Karipap ni dah banyak kali saya buat dan mmng ranggup kulit karipap ni. Resepinya bolehlah rujuk di sini ya....pada sesiapa yg nak mencuba tu, bolehlah cuba tanpa ragu2 ya....sebab mmng sedap karipap ni.
cantik la kulit karipap daging ni,sedapppnya karipap, lama dah tak buat...
ReplyDeleteakak buat inti sardin je lah..
ReplyDeletehehhee..campak dalm kuali...senang ..
sy ni x pandai buat karipap, dpt pula laki hantu karipap...
ReplyDeletemujur merantau, nak tak nak kena bljr buat juga..
skrg dah pndi... yahoooo
kak Yatie, kalu ada lebih lagi intinya, jap gi sy dtg amek.. hehe..
ReplyDeleteermmm sedap2 .. berselera saya petang2 nie :)
ReplyDeletesalam yatie,
ReplyDeletewah banyaknya menu yg kita terlepas ni..
epok2 sedapnya ada daging intinya ya..
@Mas
ReplyDeleteakak goreng guna api sederhana je..tu yg kulitnya licin...ranggup kulitnya.
@kak zaa
ReplyDeleteinti sardin pun sedap....kegemaran Yatie gak tu..
@fa10
ReplyDeleteskrng kira dah pakarlah buat karipap ya..seronok kan bila suami dan anak2 suka apa yg kita masak...
@Sari Yusa Ibrahim
ReplyDeleteada mmng ada Yus...tapi akak takde kat umah..mcmana tu...hehehhe..
@ieda
ReplyDeletepuashati buat sendiri..mmng sedap karipap ni..cubalah..
@Ayu
ReplyDeletewkmsalam, terlepas sikit jek....masakan biasa2 je Ayu...