Monday, October 24, 2011

Steamer TRIO dan Chef Asma








Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Hari ni nak tayanglah steamer trio yg saya beli sabtu lepas. Sebenarnya saya bercadang nak beli melalui online je, kebetulan suami pergi KL masa hari sabtu..saya pun nak ikutlah sbb nak temankan suami. Dalam pada tu ada gak yg di hajatkan..kih3.... Setelah selesai semua tugasan, saya pun mengajak suami ke Puchong utk ke Studio Chef Asma. Suami pun terperanjat gak, biar betul Yatie ni....nak buat apa kat studio tuuuuu. Saya pun cakaplah saya berhajat sangat nak beli steamer trio tu. Saya pun SMS Chef Asma utk ke studionya, pastu saya tepon utk pastikan Chef Asma ada. Kalau tidak, dtng dari jauh tak dapat beli barang yg di idam2kan.

Cari punya cari akhirnya bertemu juga studio Chef Asma tu. Masa tu maghrib, Chef Asma menunggu dngn penuh setia, ramah betul Chef Asma ni. Saya pun bersembanglah dan belilah steamer trio tu, pastu beli sekali plastik utk alas loyang,beli gak loyangnya sekali yg sesuai utk steamer trio tu dan yg paling best sekali ada sekoteng. Pasni bolehlah buat Talam Sekoteng.

Ok selesai semuanya saya pun balik ke JB. Bila sampai rumah tak sempat nak rasmikan sbb dah larut malam. Saya cuma sempat membelek2 je. Keesokkan harinya barulah saya cuba buat Mini Muffin Coklat. Memang senang betul guna steamer trio ni, tak payah panaskan dulu airnya..terus je kita guna/ nak masak kuih. Kuih pun menjadi cantik je. Pada kawan2 yg berminat utk beli steamer trio ni bolehlah ke SINI. Jom kita lihat studio Chef Asma yg sempat saya ambil fotonya. Kalau dekat nak juga belajar ilmu2 yg bermanfaat kat sini.

21 comments:

  1. Penah nampak steamer ni kat Jusco aritu....sebab kak cek pun guna stand mixer jenama Trio ni...beso saiznya...he he...harganya berpatutan...teringin gak nak beli stemer ni...cam best je kan...berapa harganya Yatie....:D

    ReplyDelete
  2. kak makin mudahlah kerja kak lepas nie...

    nampak muffin mini kak, ayu rasa lapor..
    tekak orang demam mcm nielah agaknya...
    mengada2..
    hehehe

    ReplyDelete
  3. oooo cenggini rupanya, ritu ms lela nak beli pengukus kat doha ni banyak ada steamer camtu mcm2 brand ada tp memandangkan nak cari yg beso senang nak masuk loyang beli la cam mak2 kita punya kat umah tu hehhehee

    http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2011/05/ehemmmni-la-penegukus-aku.html

    ReplyDelete
  4. wahh teringin nak memilikinya...cantik muffin tu, merekah mekar.dah ada sekoteng leh wat talam ye sis, talam cha cha tu pun LM lum sempat cuba

    ReplyDelete
  5. salam kak Yatie..wauu...haritu tgk dlm T & T point Maybank, soh suami tukar, brand ni le..tapi sampai skrg tak tukar2 lagi..dia g tukar benda lain...huhu..bestnya..
    kalau buat kuih takyah tutup ke penutup / loyang tu kak? tak menitik airnya? ke macamana? hihi..teruja tgk..

    ReplyDelete
  6. Salam kak Yatie,
    Wah kak, rupanya tak perlu panaskan air dulu? Lama juga saya ushar steamer trio ni, terberkenan... tapi nak usahakan BM dulu. hehe..

    ReplyDelete
  7. salam Yatie...lama k.noor teringin nk steamer trio ni...nanti tunggu masa yg sesuai...wah lepas ni tambah rajin la nampaknya mengukus kuih2 yg sedap2 dan jgn lupa kongsi resepi ya...

    ReplyDelete
  8. Amboi Kak Yatie.. Mesti senyum sampai ke telinga bila dpt tambah gadget dapur yg diidam2kn.. Mmg berbaloi sgt la akk beli steamer ni.. Lagi lajulah projek talam menalam akk nanti:)

    ReplyDelete
  9. kalo muffin tu, leh isi bape bijik ye sekali kukus kalau guna steamer tu...cam berkenan lak..huhuhu

    ReplyDelete
  10. bestnya ada steamer trio....

    ReplyDelete
  11. tahniah dek yatie.. mesti bertambah rajin yg ada tu emmmm..syg suami pada isteri yg rajen masak..emmm..mcm abang juga..hehehe ngada2 kak ilah nie ..

    ReplyDelete
  12. mmg best yatie akak pun dah beli jugak, senang & mudah kerja mmengukus kita. ingat nak cari mixer dia pulak, insyallahlah..

    ReplyDelete
  13. wahh bestnyer kak, saya pun minat juga tapi dok sini cam ner nak belinya tu jauh sgtla...huhu tumpang tgk akaknyer jer la. pas ni lagi rancak ler akak buat kuih ni..:)

    ReplyDelete
  14. salam kak, nak tanya berapa kadar penggunaan elektrik untuk steamer ni?terima kasih

    ReplyDelete
  15. salam kenal kak yatie, saya nak tanya akak sejak akak pakai steamer trio ni pernah ada masalah tak? saya pun ada juga steamer ni saya pun beli dr chef asma juga melalui online. tapi sekarang ni dah ada masalah dapat on lebih kurang 15-20 minit saja lepas tu ia of sendiri lebih kurang 30-40saat kemudian on balik dan seterusnya masalah ini. saya dah beli lebih kurang 1 tahun setengah dah.satu soalan lagi saya nak tanya setelah guna steamer ni adakah akak tuang keluar airnya setelah sejuk? saya ni kadang2 biar jer air bertakung kat dlm steamer beberapa hari..harap kak dapat jawab soalan saya ni...sekarang ni saya sangat sedih dgn steamer ni..nak kukus kek pun dah tak boleh.

    ReplyDelete
  16. salam kenal pn yatie. saya pn wila ada beberapa soalan nak tanya puan berkaitan steamer trio.saya pun ada beli steamer ni dengan chef asma melalui online. tapi sekarang ni ada masalah saya rasa dah rosak kot. stemer saya sekarang boleh on 15-20 minit saja selepas itu ia akan of lebih kurang 30-40 saat kemudian on balik lebih kurang 1 minit saja. kemudian ia akan on.. off..on..seterusnya.

    puan yatie ada alami masalah yang sama dengan saya tak sejak pakai steamer ini? saya harap puan yatie dapat jawab soalan saya ini...

    ReplyDelete
  17. salam kenal, puan yati. . . saya ada beberapa nak tanya puan berkaitan dgn steamer trio..saya pun ada beli steamer trio ini dari chef asma..tapi sekarang ini steamer saya mcm ada masalah hanya boleh on dalam 15 hingga 20 minit sahaja kemudian ia off sendiri 30 hingga 40 saat then on balik lebih kurang satu minit then off balik..proses ini berlaku hingga ke seterusnya...sejak puan pakai steamer ini pernah alami masalah sebegini tak??sekian terima kasih..harap puan dapat jawab soalan saya...saya sudah pakai steamer ini lebih kurang 1 tahun setengah...

    ReplyDelete
  18. wkmsalam Wila,
    maaf akak lambat reply...selepas guna kukus ni, biasanya akak buangkan airnya terus bila dah sejuk..pastu lapkan bersih..biarkan kering...akak punya ok je...
    rasany Wila kena hantar service dan cerita masaalah yg di alami..lagipun ni barangan letrik, takut pulak tetiba terbakar fius ke...cuba call Chef Asma dan dia akan bagi tempat service yg berdekatan dngn tmpt tinggal Wila...pastu bolehlah pergi sendiri...harap dpt membantu ya..

    ReplyDelete
  19. tqvm kak yatie sudi jawab soalan saya. saya dah email kepada chef asma. nasib baik husband chef asma bekerja di manjung tempat saya duduk dia suruh saya kirim dgn husband dia ut service. chef asma ni sangat baik dan ramah kan kak yatie...mungkin dlm minggu ni saya akan kirim steamer tu dgn suami chef.entah bila pula dapat blk.

    ReplyDelete
  20. aSsalam... saya tak pernah guna steamer elektrik ni...kalau kita nak buat puding guna food steamer ni, loyang aluminium tu boleh digunakan tak??? hehehe...

    ReplyDelete
  21. Salam, kak Yati. Isteri saya peminat resepi kak Yati dan Chef Asma. Boleh tak saya nak tahu, kat mana boleh beli trio steamer mcm kak Yati

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails