Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Petang ni layan apam beras kegemaran kami sekeluarga lagi. Masa masak tengahari tadi lagi saya dah perapkan adunan apam ni. Bila petang adunan dah naik bolehlah dikukus. Petang ni tak payahlah nak fikir menu apa utk minum petang. Lagi2 musim hujan ni, asyik lapor je...anak2 pun asyik pandang mamaNya je tanda ada permintaan dlm hati masing2..he3..
Kali ni mamaNya dah buat awal2 supaya petang tu dah boleh rehat sbb takmo bau dapor lagi..he3..
Jomlah layan apam beras putih hijau ni. Kalau kawan2 nak tu..bolehlah buat sendiri ya..kejap je blend semuanya, perap...pastu boleh kukus..siap boleh di makan...daaaa..resepi boleh tngk di SINI.
Wahhh sedapnya....tak pernah jemu makan apam.
ReplyDeletesalam kak yatie,selamat berkenalan..maria selalu mengikuti blog kak yatie..maria dah cuba buat apam ni semalam, memamg sedap la kak..mak maria yg datang dari kampung pun kata lembut..terima kasih kak atas perkongsian resepi...
ReplyDeletepasti sedap
ReplyDeleteHai Tie... kita cukup suka makan apam beras, masa kecik2 dulu dek terlampau tamak menelannya sampai tercekik kat leher... dulu main potong2 je, kukus dalam loyang, sekarang ni comel2 kecil2 dalam acuan ye Tie...
ReplyDeletesalam.....kak yatie...
ReplyDeletemakanan kegemaran dari kecik sampailah ke tua ni...nanti nak share resepi ye
klu apam nie mmg x pernah jemu kan kak..emak zila rajin btl btl buat..color putih pun lawa kan..lembut jew.
ReplyDeletesaya suke sangat makan... pernah buat tp macam x berapa nak gebu lah kenapa yer??? nasi tu kene biarkan semalam sampai jadi tapai dulu ker??
ReplyDelete