Bahan-Bahan
- 1 ekor ayam (di potong 12 dan dibersihkan)
- sedikit serbuk kunyit
- sedikit garam
- minyak untuk menggoreng
- 4 ulas bawang putih *
- 1 biji bawang besar *
- 2 inci halia * (bahan * dihiris-hiris)
- 4 camca besar serbuk kari daging/ayam
- 4 camca besar madu
- Perap sekejap ayam bersama garam dan serbuk kunyit. Goreng ayam hingga masak/garing. Angkat dan ketepikan.
- Panaskan sedikit minyak dalam kuali dan tumis bahan hirisan hingga garing.
- Masukkan serbuk kari, perlahankan api, kacau sebati (jangan hangus lak, kejap jek)
- Masukkan madu dan kacau kejap.
- Masukkan ayam dan balik-balikkan hingga bersalut rata.
- Hidangkan dengan nasi putih ketika panas2.
cam menarik jek resepi ni...
ReplyDeletepinjam bley???
salam yatie..klu lapar ni mau abis sekor :D
ReplyDelete