Thursday, February 6, 2014

Karipap Rangup (Guna 3 jenis tepung)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Karipap ni saya buat gara2 ada lebihan inti karipap semalam. Biasanya kalau buat inti, mesti banyak sekali....senang nak buat kuih2 yg berkaitan. Hari ni merajinkan diri buat karipap atas permintaan keluarga tersayang. Kebetulan Seri cuti SPM, mmng banyaklah tolong mama di dapur. Bila bab kelim karipap ni, dia gak yg menyudahkannya. Mama suka bab goreng karipap, bila angkat kuih je....senyap2 je rasa.....tau2 bila siap goreng,perut dah kenyang...kan...

Saya suka guna resepi yg menggunakan 3 jenis tepung ni, selain tak berminyak hasilnya...ianya rangup sekali. Cuma yg tak berapa cantik permukaannya sedikit berjerawat pasir. Walau dah guna api kecil, tetap keluar jerawat pasir tu.....he3...tapi rasa maintain sedap dan rangup...mmng puashatilah, sbb tu saya guna resepi ni lagi. Terima kasih penyumbang resepi asal. Kawan2 juga boleh lihat resepinya diSINI...



5 comments:

  1. salam yatie, dah lama akak tak buat karipap polos gini, boleh try ni sbb selalu dok buat yg pusarrrr je sesekali elok try yg ni mesti berbiji2 makan ni

    ReplyDelete
  2. nampak sedap sangat karipap tu..mesti cuba nanti nih

    ReplyDelete
  3. Satu lg variasi karipap.3 jenis tpg.menarik.mesti cuba bcoz peminat fanantik karipap.
    If free jom visit www.shahidamall.com
    Sori sis iklan jap.tq

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails