Monday, January 28, 2013

Kelas Roti Mamazieza mmg best

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Hari ni nak kongsikan pengalaman manis saya mengikuti kelas roti bersama Mamazieza pada 26.1.13. Syukur Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, memang berbaloi betul mengikuti kelas buat roti ni. Sekurang2nya kita tahu mcmana cara2 yg betul membuat roti. Kebanyakkan resepi lebih kurang sama je, tapi kita mestilah gunakan teknik yg betul supaya roti yg terhasil gebu dan sedap.Sebelum ni saya buat roti guna panduan di blog rakan2 je. Kali ni In Shaa Allah saya akan gunakan cara2 yg di ajarkan di kelas dngn sebaiknya. Terima kasih pada Mamazieza kerana berkongsi ilmu yg berguna pada kami semua. Izinkan Yatie kongsikan gambar2 yg sempat di ambil buat pengunjung blog Sinar Kehidupanku. Pada kawan2 yg nak menuntut ilmu meroti tu, bolehlah menghubungi Mamazieza ya.















16 comments:

  1. Bestnya Tie... harap satu hari nanti dapat juga belajar buat roti. Sekarang ni pun kita ikuti kelas masakan setiap minggu, walaupun letih di tempat kerja tapi berkejar juga ke sana sebab nak berkenalan dengan lebih rapat dengan tepung & the gang!

    ReplyDelete
  2. Assalam.
    tahniah kak yatie sbb dpt attend class.

    Ayu pun masih samar. Sbb xpernah join class. Banyak kn pebaiki u hasilkan roti y sedap dan gebuu jua lembut.

    Harap mama dpt bt area kulai or kota

    ReplyDelete
  3. Kak yatie, lepas ni saya oder roti dengan akak je lahh.... (*____^)

    ReplyDelete
  4. Assalam..mmg best belajar dgn mama...berbaloi sgt.insallah andai nanti diizinkan ign belajar lagi.sya belajar pda 27/1..gee

    ReplyDelete
  5. wah semua dah masukkelas masakan ya besttt tu, nampak gaya akak pun kena pergi cari kelas masakan jugak lah ni Yatie dan Amie heeee tak mau ketinggalan nak buat roti jugak haha

    ReplyDelete
  6. besnyee..wish to join..share resepi kak

    ReplyDelete
  7. Betul laa yatie..kelas mama memang happening..kan!Sehari suntuk rasa tak puas bersama mama.Ini link resepi percuma dari tok guru mama (Pak Agus Jamhari)..download & save kat folder.Berguru dgn buku dan sifu tak sama sebab buku kita baca tapi sifu beri tunjuk ajar..kan!..Mixer sy sampai putus belting gara2 nak meroti mcm mama ajar..hahahah

    http://dapurrotiaaindonesia.wordpress.com/aa-buku-roti-gratis/

    ReplyDelete
  8. Bestnya dpt msuk klas2 cmni....sy pun tringin kak....

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum...wahhh seronok tu negok pic dah tahu best belajar buat roti...semua roti2 tu gebus dan cun2 belaka...gram negoknye....nnt boleh lah kongsi2 kat sini ye :-)

    ReplyDelete
  10. owh kak, rajinnya gi kelas..lepas ni buleh bukak kedai..

    ReplyDelete
  11. wow...buat roti?besnye kak yati
    blaja kat mane ni?

    ReplyDelete
  12. Yatie, bestnya dpt dah jumpa Mamazieza...eh akak pun mcm Mat gak laaa...nak order roti org Johor gak la....hehe.. Tp akak punya xyah byr, Mat tu Yatie boleh tukar dgn teko dia....hiikss! ^___^

    ReplyDelete
  13. tak rugi menuntut ilmu ni kan yatie... teringin juga nak belajar buat roti dgn mamazieza ni.. tp kena tunggu dulu sbb tak berapa nak mampu.. hehe... (bukan takde duit.. tp byk sgt komitmen lain yg wajib didahulukan)

    ReplyDelete
  14. kalau dah minat tu kan...memang cepat2 kena cari guru kan. sy ni bila nak mula ni...best dapat ilmu baru

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum kak, nak tumpang tanya sikit..kalau roti yg gebu2 kat kedai tu, die ade pakai ape yer, sebab pernah try and error kat rumah..tapi hasil die berlainan sangat dari yg kedaii...

    ReplyDelete
  16. Cmna nak contact mamazieza ni? Nak join clas buat roti...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails