Bahan-bahan:-
- 2 cawan tepung beras
- 1 cawan tepung gandum
- 5 sudu besar santan pekat (santan kotak)
- 1/2 sudu besar baking powder
- 1/2 sudu kecil serbuk kunyit
- 1 biji telur
- Air secukupnya
- 2 sudu besar majerin yang telah dicairkan
- Garam secukup rasa
- Masukkan semua bahan-bahan diatas kecuali majerin dan air.
- Masukkan air sedikit demi sedikit sehingga pekat
- Masukkan majerin cair dan kacau rata
- Jika anda ingin melihat langkah secara bergambar dan detail berkenaan fungsi mengapa setiap bahan dimasukkan, sila ke SINI. Penulis blog ini berkongsi langkah demi langkah dan idea yang menarik untuk mempelbagaikan kegunaan tepung goreng pisang ini.
mintak izin C&P - lain drp biasa buat ni..tk kongsi resepi
ReplyDeletewahhh....
Deletebaru kali ini tau cara ni kak...
nak try .... kat rumah byk pokok pisang...
selalu berbuah...biasa main celup kan tepung je... xixixi
nak try talam talas kak yatie jugaaaaa...
semoga menjadi ...amin...
saia mta izin share resep kat blog ye kak... :)
mekasih sudi share kak.. mau try gak la..
ReplyDeletealahai..sedpnye
ReplyDelete