Thursday, March 22, 2012

Kuih Kaswi Lagi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Petang ni layan kuih yg simple tetapi sedap sangat. Rasanya kalau seminggu tak makan kuih kaswi mmng tak sah, tak lengkap hariku rasanya. Maklumlah dari dulu, kini dan selamanya mmng suka sangat kuih kaswi mcm ni. Kalau malas2 dan pening tak tau nak nak buat apa utk minum petang..kuih inilah yg paling sesuai...tapi tu selera sayalah. Kalau kawan2, buatlah ikut selera masing2 ya...buat cekodok pisang, bilis pun dah sedap.

Oklah resepi kaswi ni dah selalu sangat saya buat. Kawan2 boleh lihat di SINI dan di SINI....Kaswi Nyonya pun sedap juga...tak percaya, cubalah sendiri.


15 comments:

  1. Assalam Dik Yatie....Moga sihat sejahtera ...waduh-waduh....tak tertahan rasanya Akak tengok kaswi....rasa nak aje ambik sepotong...Akak memang suka dengan kaswi ni Dik ooi....dah lama tak buat...tergoda dah ni!!!

    ReplyDelete
  2. mama kita dulu jual kueh, dia buat kueh kaswi sedap sgt. sygnya tiga2 anak perempuan tak reti buat kueh. tak da yg ikut jejak langkah.

    ReplyDelete
  3. lama tak makan kuih kaswi ni kak...teringin la pula:)

    ReplyDelete
  4. sedap...saya suka kuih ni.teringat arwah nenek buat.

    ReplyDelete
  5. ....nampak menyelerakan...
    kita pun peminat kuih ni juga.....

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum Yatie...

    Sedapnya Kuih Kaswi. Lama dah tak buat.
    Main beli jer...

    ReplyDelete
  7. Aslmkum Kak.
    Lama tu x makan kuih kaswi ni. Klu kat kedai tu,x teringin pun nak beli sbb x rasa menarik pun. Tp bila tgk kuih akk ni rasa menarik sgt. Teringin la pulak dibuatnya. Hai. . Tekak....tekak,pilih bulu betul. . Hihihiii

    ReplyDelete
  8. Mama pun kalau nk makan main beli aja..sbb tk pandai buat..Selalu juga cuba buat tapi tk pernah jadi elok..tu yg jadi malas..kalau buat sendiri sedap kan...teringin la...

    ReplyDelete
  9. Kak Yatie dan kuih kaswinya lagi... teringin nak rasa kuih kaswi akak... Sure sedapkan, sebab tu selalu repeat.. Post sikit kat ogyep boleh??

    ReplyDelete
  10. sedap.. suka makan kuih basah2 ni..

    ReplyDelete
  11. kuenya enak sekali sepertinya ini kawan,
    salam perkenalan dari saya penyuluh perikanan +folow dengan blog ini, monggo mampir +folow sahabat
    terima kasih
    http://penyuluhpi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Pagi Kak Yatie. sedap kuih nya.. btw salam kenal dari Melly.. ;)

    ReplyDelete
  13. akak ,bleh send email tuk saya contact akak..plis,urgent ek....my email. shahzlin83@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. nampak kenyal elok kaswi ni..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails