Bangkit Cheese ni mmng sedap sngt. Tak sangka rasanya yg crunchy mcm ada kekacang plk dlm biskut tu. Kalau tau sedap mcm ni, dari thn lepas lagi saya dah buat. Kali ni terus buat 2 adunan sekali....mmng berbaloi sbb mmng sedap sngt. Terima kasih pd penyumbang resepi asal. Saya kopipes dari AlongRoz yg mmng rajin mencuba resepi2 terbaru. Izinkan saya kongsikan resepinya kat sini pula ya. Pada kwn2 yg nak merasa keenakkan bangkit cheese ni, bolehlah cuba....mmng sedap..Jom tngk resepi.
Bahan-Bahan
- 250gm Mentega
- 180gm Gula Aising
- 2 biji Kuning Telur
- 250gm Tepung Ubi - sanggar 10 min
- 225gm Tepung Jagung
- 1/2 st baking powder
- 70gm Parutan Keju Cheddar- utk letak dlm adunan
- kuning telur dan sedikit parutan keju - utk hiasan
CARA2:
1. Pukul Mentega & Gula sehingga sebati.
2. Masukkan kuning telur & pukul sehingga sebati.
3. Masukkan bahan2 kering.
4. Canai & terap.Sapukan sedikit kuning telur di permukaan biskut dan taburkan sedikit parutan keju atas setiap biskut.
5.Bakar 160C 15 -20 minit.
Sy baru je rasa Bangkit Cheese ni, adik bagi. Subhanallah, memang sedap.. Dah jumpa resepi di sini, boleh la cuba buat nanti.. :D
ReplyDeletesalam kak yatie..
ReplyDeletesaya dah try buat biskut ni..memang sedap dan ranggup..
Nak terai la Kak. Cheddar ada dlm peti ais :-)
ReplyDeleteMemang sedap... nyum2x
ReplyDeleteSedap ke?nak but untuk HARI RAYA ni
ReplyDeleteSedap ke? Nak bust untuk RAYA ni....x pernah try
ReplyDeletenak cubalah Yatie nmpk sedap sgt...
ReplyDeleteBiskut dahlia
ReplyDeletesalam, nak tanya. sanggar tu apa ye?
ReplyDeleteAssalammualaikum... Nampk sedap.. Nk try lh... Sya minta resepi nie... Terima kasih utk resepi...
ReplyDeleteAssalamualaikum..salam perkenalan.
ReplyDeleteSaya dah cuba resepi ni..Alhamdulillah..menjadi & sangat sedap. Terima kasih atas perkongsian..
Keju cheddar dgn cream cheese same ke
ReplyDelete