Bahan-Bahan
- 1 cwn tepung jagung
- 1 1/2 cwn gula pasir
- 4 1/2 cwn santan (sederhana pekat)
- 2 helai daun pandan
- 500 gm cendol (tapiskan)
- Bancuh 1 cwn tepung jagung bersama santan dan tapiskan.
- Masak adunan td dgn api sederhana.
- Masukkan gula pasir dan kacau hingga sebati. Adunan hendaklah sentiasa di kacau. (dalam 20 minit)
- Masukkan cendol yg ditapis. Gaul sebati selama 5 minit.
- Angkat dan tuang di loyang.Biarkan sejuk dalam 2 jam.
- Setelah sejuk bolehlah dipotong.
sedapnya puding lemak cendol. Lom penah buat. Igt nak cuba...::))
ReplyDeleteSlm K'yati...Selamat Hari Raya Aidilfitri, beraya kat ner..nmpk sedap & cantik puding cendol tu kak
ReplyDeletecantiknya puding bintik2 cendol ni kak...mcm kuih talam pun ada kot kak?
ReplyDeleteAssalamualaikumwbh kak Yatie....wa sunyiiii je kak yatie oflate ni, must be busy dgn cookies in oven ya....Ayu menghulur sepuluh jari mohon maaf salah silap jika ada.....Selamat Hari Raya kak.....
ReplyDeleteApa juadah 1 syawwal ni?
salam kak yati, cantiknya puding cendol tu....mesti sedap ni...
ReplyDelete