![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4L7rDI5BelZ200XsKJBzp08K4C4Rs7iuor50cF1RvKqxlVE8oIi1Pwf2uEjTLJvXfLhI7RUOWSdgUvtyAQBJTdyDlSN1siDzoEQDqt5mfyQE6_eLIMfa_tzfJMN8wLsclk7BiH7aMBNk/s400/IMG_0891e.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifmeelQ6Bq_C-mQHTaDWBYhhK2KsPm_A16eVTYcb1nPYdRh1xZIamK4TS6inhuJrmRa_M4_Ib4d3GTkjD4MFuKCviiWhAduPpDovwMKqb5UiQUK6pwd98Z422DFQQRg-7N5lRwLWDE1nU/s400/IMG_0889e.jpg)
BAHAN-BAHAN
4 biji telur
3 cwn santan
2 cwn tepung gandum
1 cwn gula
1/2 sudu kecil garam
1 sudu kecil esen vanilla
2 sudu besar butter
2 cwn keledek (rebus dan lecek)
CARA-CARA
- Panaskan oven pada suhu 200C, lenser loyang dengan mentega, (kalau nak kuih kelihatan tinggi, boleh guna tin (7 x7 x 3) inci. Ketepikan...
- Satukan bahan2 diatas kecuali keledek lecek, dalam satu bekas, kacau dengan whisk hingga semua bersatu. Tapis adunan tadi dan masukkan keledek lecek, kacau hingga rata.
- Tuang dalam tin yang telah disiapkan tadi. Bakar selama 1 jam atau hingga masak. Kalau nak permukaannya berkerak, tambah masa pembakaran.
- Keluarkan dari oven setelah kuih masak. Biar sejuk sebelum dikeluarkan dari tin.
0 comments:
Post a Comment