Bahan-bahan
- 500 gm daging batang pinang
- 1 labu bawang besar- dihiris
- 1 inci halia- dihiris halus
- 3 biji bawang putih- di hiris
- 4 sudu besar cili kisar
- 1 cwn sos tomato atau secukupnya
- 3 sb sos cili
- 1 cawan air (lebih kurang)
- garam dan gula secukupnya
- hirisan nanas(saya guna dlm 1 tin je)
- 1/2 cwn minyak utk menumis.
- Daging di gaul bersama kunyit dan garam.
- Panaskan minyak dan masukkan daging tadi, goreng sebentar dan gaul sebati.
- Masukkan cili kisar dan dikacau sehingga cili masak dan masukkan sos tomato,sos cili dan air.
- Kemudian masukkan hirisan nanas dan bawang besar ~ dikacau rata.
- Rasakan dgn garam dan gula. Sekiranya rasa dah ok bolehlah di angkat dan hidangkan.
oo ada nanas tu yang buat masam masam manis tu... sedap ni....
ReplyDeleteIzahdaut=> memang sedap ada nanas tu...terasa masam manisnya...
ReplyDelete