Bahan:
- 300 gm isi ayam [hiris nipis tetapi agak lebar]- saya guna 1/2 ekor ayam
- 3 biji limau kasturi [ambil jusnya]
- 2 sudu besar air
- minyak tuntuk tumis
- garam dan serbuk kunyit
- 2 biji tomato- belah 6 (saya tambah)
- 1/2 btng carrot-ptng ikut suka (saya tambah)
- 5 biji cili merah
- 3 biji cili hijau
- 5 biji cili api
- 2 labu bawang besar
- 3 ulas bawang putih
- 1 inci halia
- Gaulkan ayam dengan kunyit dan garam.
- Panaskan minyak dan tumiskan bahan mayang. [Kalau nak pedas boleh tambah ciliapi]
- Bila dah layu dan wangi masukkan ayam dan sedikit air.
- Bila ayam telah lembut masukkan jus limau kasturi dan gaulkan rata.
- Boleh angkat dan hidangkan.
ayam kasturi..fuhh.. rasa mesti sedap seindah nama...masuk list jugak nih..
ReplyDeletesedapnyer kak dengan rasa masam2nyer itew.... mano nak cekau kasturi nih.... ngences dulu la kak! huhuu
ReplyDeletesedapnyer... boleh try gak ni.. limau kasturi ada dlm esbok.. yatie, akak kopipes ya..
ReplyDeletepsst!! boleh check inbox facebook tak? :)
wahhh bestnya.mesti sedap ni
ReplyDeletetergodanya tengok ayam tu, mesti sedapp kan kak....masuk listt...he..he..
ReplyDeletewah pembuka selera nih..yum3x
ReplyDeleteSalam Kak Yatie... setuju.. ringkas n mudah.. tgkpun sedap... masuk list.. nyum2
ReplyDelete